Author Topic: Forum mail delivery issues - Invalid sender domain  (Read 152 times)

Not Sure

  • 5 O'Clock Shadow
  • *
  • Posts: 1
Forum mail delivery issues - Invalid sender domain
« on: February 06, 2018, 01:31:19 PM »
Hello World!

I had a heck of a time receiving my activation email.

Since I have access to my server logs I thought I'd share for troubleshooting in case this is not unique to me.

Code: [Select]
Feb  6 12:48:44 linode postfix/smtpd[10478]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[45.55.151.63]: 450 4.1.8 <redacted@mmmforum.localdomain>: Sender address rejected: Domain not found; from=<redacted@mmmforum.localdomain> to=<redacted@sheepcamp.com> proto=ESMTP helo=<mmmforum.localdomain>

Once I created a custom whitelist that bypassed all spam checks, I received the message.

Here is the top of the message header:

Code: [Select]
Return-Path: <redacted@mmmforum.localdomain>
X-Original-To: redacted@sheepcamp.com
Delivered-To: redacted@sheepcamp.com
Received: by mmmforum.localdomain (Postfix, from userid 48)
id 9EE693F29D; Tue,  6 Feb 2018 19:43:13 +0000 (UTC)
To: redacted@sheepcamp.com
Subject: Welcome to The Money Mustache Community
X-PHP-Originating-Script: 48:Subs-Post.php
From: "The Money Mustache Community" <redacted[member=33726]MrMoneyMustache[/member].com>

I believe the problem is this envelope sender section:

Code: [Select]
Return-Path: <redacted@mmmforum.localdomain>

The matching helo name probably indicates that the issue is in the server/mail config.

This is not a complaint, just an attempt to help.